Op 27 januari werd Pubmedia failliet verklaard. Sindsdien heeft de curator naar een partij gezocht die Boekblad kon voortzetten. Die is gevonden in uitgeverij Stip Media (Alkmaar), die deze week alle activiteiten van Pubmedia heeft overgenomen: naast Boekblad ook de titels LIVRE Magazine, Lijstenboek en Mediafacts.

Door: Vincent van de Vrede, uitgever Stip Media

Uitgeverij Stip Media (sinds 2004)  is al langer actief in de boekenwereld. Zo geeft het Alkmaarse bedrijf Boekenpost uit, dat voortkomt uit de wereld van het antiquariaat, maar ook aandacht besteedt  aan nieuwe boeken. Eigenaar-uitgever van Stip Media Vincent van de Vrede is tevens voorzitter van de Bond van handelaren in Oude Boeken (BOB) en werkte in het verleden onder meer voor Boekwinkeltjes.nl. Juist deze verbinding met het boekenvak maakt Boekblad voor Stip Media een ideale aanvulling op hun fonds. Verder omvat dat onder meer de titels Zenit (over sterrenkunde) en de Verzamelkrant.

Oprichter, directeur en uitgever van Stip media Van de Vrede vindt Boekblad een belangrijke titel omdat het een onmisbare functie vervult in het boekenvak. In Livre Magazine ziet hij een met passie gemaakt blad voor de echte boekenliefhebber. Mediafacts is volgens Van de Vrede al jaren een begrip in de mediawereld.

De afgelopen maand is de redactie ondanks het faillissement zo goed en zo kwaad als het ging blijven werken aan het nieuws op de website. Dat staat de komende week even stil. Die komende week staat bij de nieuwe uitgeverij  in het teken van de vele praktische zaken rondom de overname.

Stip Media wil de redactionele zaken zo snel mogelijk voortzetten, zowel online als in print. Meer details over de voortzetting worden de komende tijd bekend gemaakt. Er zal zo gauw mogelijk weer een nieuwe editie van Boekblad Magazine uitkomen. We danken iedereen  voor het vertrouwen en het medeleven. Boekblad blijft uw vertrouwde vakblad!

Voor meer informatie kunt u zich wenden  tot de nieuwe uitgever, Vincent van de Vrede: