Vincent van de Vrede startte in september 2004 in Alkmaar zijn bedrijf Stip Media. In eerste instantie gericht op de in- en verkoop van antiquarische uitgaven onder de handelsnaam Bodoni. Ook vandaag de dag vormt Bodoni een actief zelfstandig onderdeel van Stip Media.

Gaandeweg werd Van de Vrede ‘gegrepen’ door het zogenaamde ‘uitgeversvirus’ en zo werd als eerste het vakblad Boekenpost ingelijfd. Waarop andere special interest titels als Zenit, De Sterrengids, Verzamelen magazine, PrachtVondsten en Origine volgden. Het team van Stip Media is inmiddels flink uitgebreid tot 10 interne medewerkers en meer dan 20 professionele freelancers werken inmiddels op regelmatige basis voor Stip Media.

Bovenstaande ontwikkelingen bleven niet onopgemerkt waardoor er meer en meer vraag vanuit de markt kwam naar het maken van uitgaven voor externe opdrachtgevers. Het grootste online veilinghuis Catawiki is daar een goed voorbeeld van.

Ook het aangaan van communicatieplannen voor externe partijen, losse communicatieopdrachten, journalistieke producties, webteksten en het redigeren van manuscripten werd opgepakt. En door het aantrekken van kundige gespecialiseerde communicatiemedewerkers behoort het communicatie werk ook tot de core business van Stip Media.

Onze mentaliteit en kernwaarden laten zich het beste als volgt beschrijven;

  • Nuchtere Noord-Hollandse mentaliteit van hard willen werken en zo goed mogelijk willen presteren
  • Snel groeiende organisatie met een loyaal team
  • Betrouwbaar
  • Creatief
  • Kundig
  • Serieus, oprecht geïnteresseerd
  • Jarenlange ervaring, honderden artikelen, interviews geleverd
  • Groot betrouwbaar netwerk van zeer diverse schrijvers, specialisten en vormgevers

Voetnoot:

Bodoni is de naam van een reeks lettertypen, ontworpen in 1798 door Giambattista Bodoni (1740-1813). Het lettertype wordt in de Vox classificatie ondergebracht bij Didonen. Bodoni werd geïnspireerd door de lettertypen van John Baskerville, tegenwoordig aangeduid met Baskerville. Het lettertype Bodoni heeft een smallere onderliggende structuur met vlakke, strakke schreefjes. Het type kent een extreem sterk contrast tussen dikke en dunne slagen en heeft een geometrische bouw. Bodoni was een groot bewonderaar van John Baskerville en bestudeerde in detail de ontwerpen van de Franse lettergieters Pierre Simon Fournier en Firmin Didot. Maar hoewel hij zich door de anderen liet inspireren vond Bodoni een duidelijke eigen stijl voor zijn lettertypen die wereldwijd werden verspreid en gebruikt.