Origine
Bijna vijfentwintig jaar geleden verscheen het eerste nummer van Origine. Sindsdien is er door velen hard gewerkt om van Origine hét toonaangevende tijdschrift op het gebied van kunst, antiek en design te maken. De ontwikkelingen op technisch (automatisering, internet) en maatschappelijk gebied (verschuiving van de interesse voor antiek naar hedendaagse kunst) hebben wij weten bij te houden, met als resultaat een tijdschrift dat volop met zijn tijd is meegegaan.

Werden de kolommen in eerste instantie met name aan het werkgebied van de antiquair en kunsthandelaar gewijd, inmiddels is er langzaam maar zeker een mooi evenwicht ontstaan. Of het nu het antiquariaat, de kunsthandelaar, de antiquair, de designhandelaar, het veilingwezen, de verzamelaar of de museumwereld betreft: ze krijgen allemaal aandacht. Dit evenwicht in artikelen, rubrieken en agenda’s zorgt voor een boeiend en informatief geheel onder de titelOrigine – Hét tijdschrift voor kunst, antiek en design.

Meer informatie? www.origine.nl
Adverteren in Origine? Mail ons!

Boekenpost
Boekenpost is het grootste Nederlandstalige tweemaandelijks tijdschrift voor liefhebbers van boeken, prenten, stripboeken en boekcuriosa. In 1992 begon Lucom Produkties in Veendam, naast de Verzamelkrant die zij toen uitgaven, het nieuwe tijdschrift Boekenpost. Na 28 nummers werd het blad overgenomen door Caspar Wechgelaer uit Groningen, die in 2012 het stokje overgaf aan Stip Media.

Het honderdste nummer verscheen in april 2009. Vaste kolom is de agenda van boekenmarkten, boekenbeurzen, boekenveilingen en tentoonstellingen. Ook wordt aandacht besteed aan vroege fotografie, historische prentbriefkaarten en affichekunst. Verder boekbesprekingen, veilingnieuws, artikelen over schrijvers, uitgevers, boekbandontwerpers, grafiek en antiquariaten. Historicus Janneke van der Veer, tot 2013 verantwoordelijk voor de inhoud, ontving in 2006 van de Stichting Geschiedenis Kinder- en Jeugdliteratuur de Hiëronymus van Alphen Prijs. Inmiddels heeft Kees van Rixoort het roer van haar overgenomen.

Meer informatie? www.boekenpost.nl

Adverteren in Boekenpost? Mail ons! .

Inkt!

Inkt! verscheen voor het eerst in 2009, als glossy voor liefhebbers van lezen. Elk nummer bevatte 100 recensies. Oorspronkelijk kwam Inkt! zes keer per jaar uit, tegenwoordig is het een tweejaarlijkse uitgave die tegelijkertijd met Boekenpost uitkomt, in het voor- en najaar.

 

Meer informatie? www.inktmagazine.nl

Adverteren in Inkt!? Mail ons:

Verzamelkrant

De Verzamelkrant begon in mei 1984 en werd een begrip onder verzamelaars en cultuurliefhebbers in Nederland en België. Het blad werd destijds gemaakt door Lucom Produkties, onder leiding van uitgever Kees Luten en later ACB Media. Stip Media zet de uitgave sinds 2014 voort. De Verzamelkrant brengt 9x per jaar nieuws en achtergronden uit de verzamel- en veilingwereld door middel van een breed scala aan artikelen. Vast onderdeel van het blad vormt het Beurzenboekje, dat steeds een actueel uitgebreid internationaal overzicht geeft van veilingen, markten en beurzen op het gebied van verzamelen, antiek, vintage en cultuurhistorie.

Het blad verschijnt 9 keer per jaar. In juni/juli, in augustus/september en in december/januari verschijnt er een dubbelnummer.

Samen met de VerzamelaarsJaarbeurs organiseert de Verzamelkrant bovendien de Dutch Collector Awards, die jaarlijks in november worden uitgereikt.

Meer informatie? www.verzamelkrant.nu
Adverteren? Mail ons!  

Prachtvondsten

Prachtvondsten is hét jaarboek voor het veilingwezen. De mooiste en opvallendste opbrengsten van het afgelopen jaar, verzameld in een fraaie uitgave.

Adverteren in Prachtvondsten? Mail ons!

Zenit
Zenit is het grootste Nederlandse populair-wetenschappelijk maandblad over sterrenkunde, weerkunde, ruimteonderzoek en aanverwante wetenschappen. Het tijdschrift volgt de ontwikkelingen in de professionele wetenschap op de voet. De redactie zit bovenop het nieuws en streeft ernaar om dit voor de lezers in een breder verband te plaatsen. Bovendien schrijven regelmatig wetenschappers uit binnen- en buitenland in Zenit over hun eigen onderzoek.
Zenit is tevens hét blad voor de actieve amateur, met nieuws over waarneembare verschijnselen, waarneemtips, productinformatie, boekbesprekingen, en beschrijvingen van amateurwaarnemingen met foto’s en tekeningen. Waar mogelijk wordt verwezen naar actuele informatie op het internet.

Meer informatie? www.zenitonline.nl

Adverteren in Zenit? Mail naar .

Sterrengids

De Sterrengids is een jaarboek en naslagwerk in één. Het boek is geschikt voor beginners en gevorderden. De gids is geïllustreerd met vele sterrenkaarten, foto’s en tekeningen.

De Sterrengids biedt onder meer:

  • van dag tot dag alle voorspelbare hemelverschijnselen in 2017, die waarneembaar zijn met het blote oog, een verrekijker of een telescoop.
  • hoofdstukken over de planeten, zon en maan, planetoïden, meteoren, veranderlijke sterren en sterbedekkingen.
  • tips voor astrofotografie en waarneming van deepsky-objecten.
  • talrijke sterrenkaarten, foto’s en tekeningen.


Formaat A4, 176 pagina’s, rijk geïllustreerd, geheel in kleur.

Prijs € 24,95

U kunt de Sterrengids HIER bestellen!


De Sterrengids is een uitgave van Stip Media te Alkmaar en is het officiële jaarboek van de Koninklijke Nederlandse Vereniging voor Weer- en Sterrenkunde (KNVWS). De gids verschijnt al sinds 1938!


Bezoek ook de site:
www.sterrengids.nl

Sterren & Planeten

Sterren & Planeten, de sterrenhemel van maand tot maand verschijnt jaarlijks. Dit kleurrijke jaarboek laat je kennismaken met alle interessante hemelverschijnselen van maand tot maand.
Als beginnende sterrenkijker leer je waar te nemen wat je allemaal met het blote oog kunt zien of juist met een verrekijker of kleine telescoop bekijkt.

64 bladzijden • A4 formaat • paperback

Je kunt Sterren & Planeten HIER bestellen!

Catawiki
Catawiki Magazine is geheel gewijd aan verzamelen. Elk nummer bevat interviews, nieuws, achtergronden en reportages uit de verzamelaarswereld. Ook is er veel aandacht voor veilingopbrengsten en beurzen, die overzichtelijk gerangschikt zijn in de agenda.

Catawiki Magazine verschijnt bij gelegenheid.

Poppenhuizen & Miniaturen

Poppenhuizen & Miniaturen is hét lijfmagazine voor miniatuur hobbyisten. Het magazine slaat een andere weg in met een vernieuwde opzet van het blad: vanaf nu draait alles om de lezer! Lezers kunnen zelf artikelen en werkjes insturen en de inhoud beoordelen. Zo dragen zij zelf bij aan de inhoud van het blad. P&M heeft veel artikelen waarmee lezers direct aan de slag kunnen.

Boekblad

Boekblad is al ruim 180 jaar hét vakmedium voor de boekenbranche! Via het magazine, de website, nieuwsbrief, cursussen en social media-kanalen houdt BOEKBLAD boekhandelaren, uitgevers en andere professionals op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen het vak.

Meer informatie? www.boekblad.nl

Adverteren in Boekblad? Mail ons!